Program baleta
Labuđe jezero

Program baleta

Program klasičnog baleta za odrasle temelji se na planu i programu slavne baletne škole Vaganova, dakako prilagođene mogućnostima polaznika. Priprema samoga sata počinje zagrijavanjem na parteru razvijajući na taj način mišiće potrebne za rad uz štap i sredinu tj. za klasične elemente. Plesnost se razvija učeći oblike raznih plesova, ponekad i dijelova iz poznatih baleta, a u toku rada povremeno se odvijaju i satovi pas de deuxa, plesa u paru, te se, u ovisnosti od mogućnosti partnera, rade i jednostavni oblici dizanja partnerice kao i piruetti. Rad na špici namijenjen je redovitim polaznicima, nastupi u toku godine daju mogućnost pred publikom pokazati svoje usvojeno znanje i vještinu u koreografijama koje su rađene posebno za mogućnosti polaznika.

Potpuni početnici usvajaju program klasičnoga baleta uz pomoć razvijanja jednostavnih karakternih plesova kao što su branl, poloneza ili menuet. Učenje klasičnog baleta uključuje sve mišiće tijela a glazbena pratnja pruža polaznicima dodanu mogućnost opuštanja od svakodnevnih stresnih momenata. Naša iskustva govore o tome da učenici dolaze na satove umorni i nervozni, a odlaze smireni i zadovoljni. Nema pritiska niti neugodnih komentara, u ugodnoj atmosferi i učenici i pedagozi prepuštaju se blagotvornom djelovanju plesa.

Vesna Mimica

Vesna Mimica koreografkinja i suradnica HTV-a u programu kulture

Ova objava ima 8 komentara

 1. Lana

  Pozdrav,

  Koja je cijena baleta za odrasle?

  1. Vesna Mimica

   Poštovana,

   Poslala sam Vam e-mail poruku.

   LP

 2. Ksenija Petek Bušelić

  Postovani,
  Moja kčerka ima 13.godina i zavrsila je osnovnu klasicnu baletnu školu u Zagrebu na Ilirskom trgu ove godine Voli balet ali nema želju baviti se profesionalno time. Dobili smo savjet prof. Samovojske da se javi prof. Ljiljani Gvozdenović kako bi se nastavila sa baletom. Možete li mi dati bilo kakvu informaciju o tečaju ili broj telefona prof. Gvozdenović radi dogovora.
  Lijepi pozdrav
  Ksenija Petek Bušelić, mama Paule Bušelić

  1. Vesna Mimica

   Poštovana gđo. Ksenija. Molim Vas da za upite vezane za balet kontaktirate voditeljicu baleta Ljiljanu Gvozdenović na broj telefona 091/572 7244.

   Hvala

 3. Marija

  Poštovani,
  Zanima me kolika je cijena baleta za odrasle.

  Unaprijed hvala

 4. Vesna Mimica

  Poštovani

  Imate e-mail

 5. Ljiljana

  Postovani,

  Zainteresirana sam za vjezbe baleta za odrasle pocetnike dob 50 plus.Molim Vas par informacija o mjestu i prostoru i terminima odrzavanja vjezbi.Da li primate nove polaznike i koja je cijena?
  Hvala!
  Ljiljana

  1. Vesna Mimica

   Poštovana,

   Molim Vas da kontaktirate Ljiljanu Gvozdenović na broj +385911967212

Odgovori